ER-DE Kft.PROJEKTÖSSZEFOGLALÓ

Napelemes rendszer telepítésére az ER-DE kft. 3 000 000 ForinT VISSZA NEM TÉRÍTENDŐ támogatásban RÉSZESÜLT

„Az ER-DE Kft. berettyóújfalui napelemes projektje” című projekt megvalósításához az ER-DE Kft. 100 %-os támogatási intenzitás mellett 3 000 000 forint vissza nem térítendő támogatásban részesült a „Napelemes rendszer telepítésének támogatása mikro-, kis- és középvállalkozásoknak” című, GINOP-4.1.3-19 kódszámú pályázati kiíráson. (Projekt azonosítószáma:                                                                          GINOP-4.1.3-19-2019-00035).

 

 

A projekt keretében az ER-DE Kft. 4100 Berettyóújfalu, Kiss tanya 0199/3. sz. alatti telephelyén napelemes rendszer kialakítása valósult meg. A beruházás célja volt a fejlesztéssel érintett épületben felmerülő villamos energiafogyasztás egy részének kiváltása megújuló energia felhasználásával.

A kiépített napelemes rendszer egy 15 kW névleges teljesítményű Canadiansolar polikristályos, 60 cellás rendszer. Inverter: Fronius típusú, transzformátor nélküli, webes felügyelet lehetőséggel rendelkező termék. A több munkapontos felépítés lehetővé teszi a két égtáj felé tájolását a napelem paneleknek, ha a tető elrendezése ezt megkívánja. A tartószerkezet rozsdamentes acél és alumínium.

A telepített napelem modulok segítségével az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkenése, a megújuló energia-termelés további kapacitásának növelése, a megújuló energiaforrásból előállított energiamennyiség növelése, valamint az energiahatékonysági fejlesztések által elért primer energia felhasználás csökkenése érhető el.

A projekt fizikai befejezésére 2020.03.24-én került sor.